Plivački klub Central

Plivački klub Central

Dana 03.12.2022. plivački klub “Central” nastupao je na međunarodnom natjecanju u Sarajevu na olimpijskom bazenu Otoka. Natjecalo se više klubova iz različitih zemalja, a naše mlade nade plivanja : Dominik Vrebac, Samir Talić, Enes Kavazović, Marko Bosnić, Ahmed Ćajdrić, Ivano Čalić, David Taraba, Gabrijel Šapina, Danis Šahman, Ana Mlakić, Fatima Ahmić, Azra Imamović, Emina Bešo, Iva Taraba susreli su se prvi puta s iskustom velikog natjecanja.

Naime, na ovom velikom natjecanju nismo imali pravo učešća za medalju jer smo u razvoju za prijem ka plivačkom savezu BiH.

Od 1. siječnja ulazimo u Sportski savez što nam omogućuje pristup državnim i regionalnim natjecanjima pod nazivom plivački klub “Central” Vitez.

Jedini smo plivački klub u Srednjoj Bosni pod vodstvom naših trenera: magistar kineziologije Srećko Žuljević, magistar kineziologije Davor Pavlović, magistar kineziologije i kondicijski trener Ante Petrović te naš vrijedni Matej Skopljaković koji ima položenu licencu za spasioca.

Smatramo da pravimo jedan veliki korak u BiH sportu, ali i da ćemo probuditi svijest o značaju plivanja za razvoj djece i zdravlje općenito te se nadamo uvođenju plivanja kao obaveznog dijela tjelesnog odgoja u školama- izjavio je trener Ante Petrović.